Slide 1
Wij helpen uw medewerker aan een passende, nieuwe baan

Op zoek naar een specialist in outplacement? RIX Jobcoaching & Advies begeleidt uw medewerker naar een passende, nieuwe baan.

Slide 1

Wat is outplacement?

Afscheid nemen van medewerkers is nooit makkelijk. Als werkgever wilt u dat ze een passende nieuwe baan vinden. RIX Jobcoaching & Advies helpt bedrijven bij het herplaatsen van medewerkers bij een nieuwe werkgever. Outplacement is erop gericht om de zelfkennis van de medewerker te vergroten en helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Samen met u als werkgever stellen we het best passende outplacementtraject samen. Deze kunnen we geheel aanpassen naar uw wensen en die van de medewerker.

Slide 1
Uw plan, op maat

Hoe het outplacementtraject er exact uit gaat zien bepaalt u als werkgever in overleg met uw medewerker en de coach van RIX Jobcoaching & Advies. Want uw medewerker staat bij ons centraal! U hebt de keuze om het gehele plan te volgen of een op maat gemaakt plan samen te stellen. Nadat het traject is samengesteld begeleiden we uw medewerker zo goed mogelijk met het vinden van een passende nieuwe baan.

Gehele plan

Ons gehele plan bestaat uit 10 stappen, welke allemaal in het teken staan om uw werknemer zo goed mogelijk aan een nieuwe baan te helpen

Plan op maat

Liever een plan op maat? Samen met de jobcoach kijken we welke stappen we in het plan meenemen.

Slide 1
Stap. voor. stap.
naar jouw nieuwe baan!

Vanaf het begin van het begeleidingstraject tot aan de dag dat jij jouw contract tekent, helpen en begeleiden wij jou zo goed mogelijk. De weg daarnaartoe? Bekijk hem hieronder.

1. Intakegesprek*

Tijdens het intakegesprek maak je kennis met onze coach. Er wordt besproken welke mogelijkheden er zijn, welke vorm van begeleiding nodig is en gekeken naar de kansen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van deze punten wordt er een plan op maat gemaakt.

2. Assesment*

Er kunnen meerdere assessments worden aangeboden vanuit Rix Jobcoaching & Advies. Doel van deze assessments is inzicht krijgen in jouw sterke en minder sterke eigenschappen. Door de uitkomsten van het assessment kan er gericht worden gezocht naar de juiste functies.

3. Maken CV

Samen met de coach wordt er een CV gemaakt. Hierin wordt naast opleiding, NAW gegevens en werkervaring de uitkomst van (diverse) assessments verwerkt en worden de Unique Selling Points uitgelicht.

4. Maken sollicitatiebrief

Samen met de coach wordt er een sollicitatiebrief gemaakt. Deze brief kan als standaard brief worden gebruikt. Daarnaast worden er tips gegeven voor gerichte sollicitaties.

Slide 1
Stap. voor. stap.
naar jouw nieuwe baan!

Vanaf de start van het begeleidingstraject tot aan de dag dat jij jouw contract tekent, helpen en begeleiden wij jou zo goed mogelijk. De weg daarnaartoe? Bekijk hem hieronder.

5. Sollicitatietraining

Wij willen dat jij zo goed mogelijk wordt voorbereid op de sollicitatiegesprekken. Daarom zal de coach tijdens het traject een sollicitatietraining verzorgen. Zo weet je precies wat je te wachten staat en kun je vol vertrouwen jezelf presenteren tijdens het gesprek bij de mogelijk nieuwe werkgever.

6. Training online vindbaarheid

Het is belangrijk dat werkgevers jouw CV op het internet kunnen vinden. Daarom helpen we je in deze stap met het online vindbaar maken van jouw CV. Dit wil zeggen dat we jouw CV gaan publiceren op diverse 'jobboards' zoals bijvoorbeeld Indeed en Nationalevacaturebank.

7. Cursus LinkedIn

LinkedIn is een social media platform gericht op professionals. Veel mensen vinden via LinkedIn een nieuwe werkgever. Daarom helpen we je met het inrichten van een representatief LinkedIn profiel die wordt gevonden door nieuwe werkgevers.

Slide 1
Stap. voor. stap.
naar jouw nieuwe baan!

Vanaf de start van het begeleidingstraject tot aan de dag dat jij jouw contract tekent, helpen en begeleiden wij jou zo goed mogelijk. De weg daarnaartoe? Bekijk hem hieronder.

8. Vinden van een baan

Vind je het zelf moeilijk om vacatures te vinden en bedrijven te benaderen? Onze ervaren coaches helpen je om de juiste vacatures te vinden en geven advies hoe het beste te reageren op deze vacatures. Daarnaast gaat de coaches in zijn eigen netwerk op zoek naar de juiste nieuwe werkgevers.

9. Begeleiding coaching*

Tijdens het gehele proces kan er extra gebruik worden gemaakt van de expertise van de coach. Deze helpt bij vragen en evalueert de al genomen stappen. Ook kan de coach worden ingeschakeld bij contractonderhandelingen en de inwerkperiode bij een nieuwe werkgever.

10. Nazorg*

Ook wanneer je bent gestart bij een nieuwe werkgever kun je de hulp inschakelen van de coach. Deze bespreekt met jou de nieuwe werkzaamheden, cultuur op het werk en helpt je op weg in de eerste periode bij de nieuwe werkgever.

Slide 1

Benieuwd hoe we uw bedrijf kunnen helpen met outplacement?

Onze outplacementtrajecten brengen veel mogelijkheden met zich mee. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We komen graag met u in contact.

Open WhatsApp!
1
Hulp nodig?
Heb je gewoon een vraag of wil je meer informatie? Stuur ons een berichtje.