Slide 1
Begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Door middel van jobcoaching kan RIX Jobcoaching & Advies in opdracht van gemeentes mensen begeleiden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Slide 1
Wat is jobcoaching?

De afgelopen jaren zijn veel mensen met een afstand tot de arbeidsmark in opdracht van diverse gemeentes door RIX Jobcoaching & Advies geholpen met het vinden en behouden van een baan. Door de juiste begeleiding en advies hebben ze een volwaardige baan bij een werkgever die bij ze past. Mensen hebben de mogelijkheid om op meerdere manieren bij een werkgever aan het werk te gaan. De keuze voor het traject wordt bepaald in samenspraak met de gemeente waar de medewerker woont en de jobcoach die is aangewezen door de betreffende gemeente.

01
Garantiebaan

Een garantiebaan is betaald werk door de werkgever met kans op subsidiemogelijkheden. Garantiebanen zijn in het leven geroepen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om naar vermogen te participeren in werk. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt onafhankelijk vastgesteld door een arbeidsdeskundige en/of verzekeringsarts. Er zijn een aantal voorzieningen die succesvol participeren mogelijk maken: proefplaatsing, loonkostensubsidie, no-riskpolis en jobcoaching.

02
Werkervaringsplek

Sommige mensen zijn nog niet in staat om betaald werk te verrichten. Voor deze mensen wordt er gezocht naar een werkervaringsplek. Een werkervaringsplek is onbetaald werk voor een bepaalde periode. Doel van een werkervaringsplek is om voor deze mensen te bepalen waar zijn/haar mogelijkheden liggen op het gebied van belastbaarheid en aard van de werkzaamheden en uiteindelijk uitstroom naar regulier werk. De periode van een werkervaringsplek wordt per kandidaat bepaald.

03
Participatiebaan

Een participatiebaan is een traject van 26 weken met als doel het behalen van een werkervaringscertificaat, positieve referentie.
Mensen die dit traject volgen zijn om diverse redenen een aantal jaar werkloos. Ze hebben een fulltime banen gehad en worden in staat geacht om na 26 weken weer fulltime inzetbaar te zijn in een reguliere op de arbeidsmarkt.‚Äč

Slide 1

Benieuwd hoe we jobcoaching aanpakken?

Tijdens een kop koffie vertellen wij graag meer over de mogelijkheden.

Open WhatsApp!
1
Hulp nodig?
Heb je gewoon een vraag of wil je meer informatie? Stuur ons een berichtje.