Slide 1
Werkproblemen in kaart brengen met jobcoaching

Door middel van jobcoaching kan RIX Jobcoaching & Advies in kaart brengen wat voor werkproblemen er zijn op de werkvloer.

Slide 1
Jobcoach op de werkvloer
Jobcoaching kan worden ingezet op de werkvloer. Dreigt een medewerker uit te vallen, functioneert deze medewerker niet zoals het moet of heeft u een medewerker aangenomen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Met behulp van jobcoaching op de werkvloer kunnen wij werkproblemen in kaart brengen en inventariseren. Waar loopt de medewerker tegenaan? Welke hulpvragen zijn er vanuit het bedrijf en vanuit de werknemer? Wat is er nodig om deze medewerker weer goed te laten functioneren? Deze en andere vragen willen wij graag in samenwerking met het bedrijf oplossen. Ben je als bedrijf of als werknemer op zoek naar een jobcoach in Zuid-Holland? Dan komen wij graag met u in contact om de situatie in kaart te brengen.

Slide 1
Jobcoaching voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

De afgelopen jaren zijn veel mensen met een afstand tot de arbeidsmark door Rix Jobcoaching & Advies geholpen met het vinden van een baan. Door de juiste begeleiding en advies hebben ze een volwaardige baan bij een werkgever die bij ze past. Mensen hebben de mogelijkheid om op meerdere manieren bij een opdrachtgever aan het werk te gaan. De keuze voor het traject wordt bepaald in samenspraak met de gemeente waar de kandidaat woont en zijn/haar klantmanager die is aangewezen door de betreffende gemeente.

01
Garantiebaan (betaald werk, Subsidiemogelijkheden)

Garantiebanen zijn in het leven geroepen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om naar vermogen te participeren in werk. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt onafhankelijk vastgesteld door een arbeidsdeskundige en/of verzekeringsarts. Er zijn een aantal voorzieningen die succesvol participeren mogelijk maken: proefplaatsing, loonkostensubsidie, no-riskpolis en jobcoaching.

02
2. Werkervaringsplek (onbetaald werk voor x periode met als doel uitstroom naar regulier werk)

Sommige mensen zijn nog niet in staat om betaald werk te verrichten. Voor deze mensen wordt er gezocht naar een werkervaringsplek. Doel van een werkervaringsplek is om voor deze mensen te bepalen waar zijn/haar mogelijkheden liggen op het gebied van belastbaarheid en aard van de werkzaamheden. De periode van een werkervaringsplek wordt per kandidaat bepaald.

03
Participatiebaan

Traject van 26 weken met als doel behalen werkervaringscertificaat, positieve referentie.
Mensen die dit traject volgen zijn om diverse redenen een aantal jaar werkloos. Deze mensen hebben fulltime banen gehad en worden in staat geacht om na 26 weken weer fulltime inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt.‚Äč

Slide 2

Beautiful Visual Interface

The interface is clear and simple, every action is straightforward. Creating a new slider and adding slides are quick and easy process.

Slide 3

Fully Responsive Slider

You can adjust the layers on tablet and mobile view. Smart Slider 3 allows you to hide any layer of your full width slider on any device.

previous arrow
next arrow
Slide 1

Benieuwd hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met jobcoaching?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas urna augue, fermentum non auctor ut, sollicitudin et elit. Quisque at diam convallis, gravida augue id, elementum urna.

Open WhatsApp!
1
Hulp nodig?
Heb je gewoon een vraag of wil je meer informatie? Stuur ons een berichtje.